top of page
Foto van schrijverFabienne Peters

Review over opsteller Bianca Blom: "Nederigheid én authentiek vakmanschap"

Review van deelnemer: Olivier Dengis. Olivier neemt geregeld deel als representant aan opstellingendagen. Ook volgde hij het Mentorship systemisch werken bij opsteller Bianca Blom.

 

 Ik heb Bianca voor het eerst ontmoet in oktober 2022. Ze was docente van de opleiding Jongeren Coach aan het Sonnevelt Instituut, waar ik me voor had ingeschreven. Bij de aanvang van lesdag 1 (en dan bedoel ik waarlijk meteen) was ik onder de indruk van Bianca’s stille kracht; dat maakte me rustig en gaf me het vertrouwen dat ik in goede handen was. Doorheen de 10 lesdagen (over 6 maanden gespreid), heb ik herhaaldelijk haar manier van zijn, en beter nog, haar manier van ‘er’ zijn geobserveerd: een baken van rust.

 

 Zowel in het 1-op-1 traject dat ik in de lente bij Bianca volgde, als tijdens de opstellingendagen waar ik frequent aan deelneem, voel ik heel sterk - en parallel observeer ik het bij mede-participanten - hoe snel en effectief er zich veiligheid installeert zodra Bianca aan de slag gaat. En nét die veiligheid zorgt ervoor dat er iets magisch kan gebeuren, elke keer opnieuw: heling!

 

De veiligheid die Bianca biedt, zorgt ervoor dat er keer op keer iets magisch kan gebeuren.

Meesterschap

Ik heb over een periode van een kleine 2 jaar, Bianca kunnen appreciëren als docente, als coach, als mentor... Het is een waar genoegen en voorrecht om te mogen vaststellen dat ze zonder versagen diep in haar eigen ziel blijft duiken, én aansluitend vanuit een groothartige generositeit haar verworvenheden implementeert in haar werk en er parallel op een glasheldere manier over schrijft en communiceert.

 

Dat maakt dat Bianca, in mijn beleving, getuigt van nederigheid én authentiek vakmanschap. En dat mag ik keer op keer aan den lijve ondervinden, simpelweg door haar aan het werk te zien - in het bijzonder in het opstellingenwerk dat ze in de wereld zet. Grote klasse, waar we het einde nog niet van gezien hebben - en gelukkig maar!

 

Bij Bianca moet er niets, nooit. Alles kan, alles mag. Niet meer, en ook niet minder.

Zelfbedruipend

De resultante van Bianca’s algehele attitude, wederom in mijn ervaring, is dat de cliënt - of het nu een enkeling is of een groep - er permanent toe uitgenodigd wordt om de antwoorden bij zichzelf te vinden. Kleine verduidelijking hierbij: veel ruimer dan ‘antwoorden’ krijg je toegang tot mildheid (die van jou), hulpbronnen (in jou) en veerkracht (de jouwe!). Heerlijk.

 

Daar voeg ik graag aan toe dat precies die dynamiek leidt tot autonomie: “ik kan en wil verder, en dat maakt me zelfzorgzaam”. Met andere woorden, een traject duurt niet langer dan je kan behappen op een bepaald ogenblik, je krijgt niet meer te verteren dan je aankunt - ook wanneer het confronterend is en ja hoor, f***king pijnlijk.

 

Kers op de taart: bij Bianca moet er niets, nooit. Alles kan, alles mag. Niet meer, en ook niet minder. Kortom: nederigheid én authentiek vakmanschap.


Ook in traject bij Bianca? Neem contact met haar op.



Review over opsteller Bianca Blom: "Nederigheid én authentiek vakmanschap"

Comments


De Verderkijkers in je inbox?

Inspiratie?
En als eerste weten wanneer de volgende workshop is?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om.

bottom of page