top of page
Foto van schrijverFabienne Peters

Verborgen invloed van je familiesysteem onderzoeken? Laat opstellingen en astrologie je verrassen

Familieopstellingen worden door een breed publiek gedragen. Terecht. Systemisch werk gaat létterlijk iedereen aan. Astrologie is ook populair, maar vooral bij mensen 'die erin geloven'. Bij opstellingenwerk lijkt dat gelukkig minder ter zake te doen. Feit blijft: beide vakgebieden zijn naast psychologisch ook energetisch. En dat is (minstens een beetje) spannend. Maar de verborgen thema's in jouw ziel, persoonlijkheid en/of familielijn laten zich alleen door jouw eigen ervaring achterhalen.


Door te praten en te denken, komen we niet in het onbewuste. Je hebt te vertrouwen op en te werken met je lichaam, intuïtie en gevoel. Verborgen invloed van je familiesysteem onderzoeken? Laat opstellingen en astrologie je verrassen. Hoe? Het begint bij iets alledaags. Een muur waar je elke keer weer tegenop loopt. Denk aan: dominante partners, geldproblemen, angst om te reizen, verlatingsangst, verslavingsgevoeligheid. Met die vraag of dat patroon klop je aan bij een opsteller of astroloog. Zij gaan hierover niet ellenlang met je in gesprek. Wat doen ze wel?


Door te praten en te denken, komen we niet in het onbewuste.

Familieopstelling: balans terugbrengen in het systeem

Een opsteller heeft weinig woorden nodig. Zeker Bianca. Je vertelt waar je tegenaan loopt, vervolgens kies je drie representanten. 1) Iemand voor jou 2) iemand voor je vader en 3) iemand voor je moeder. De rest gaat vanzelf. Deze drie mensen volgen de impulsen van hun lichaam. Ze gaan bewegen, dichtbij of juist ver van elkaar af staan. Ze worden misselijk, nerveus, vrolijk of ongemakkelijk. Er kan van alles gebeuren. Terwijl je hier als vraaginbrenger naar kijkt, ervaar je het als een film van een facet van je leven. Dat is confronterend, maar in dat moment heel normaal. Het gebeurt gewoon. Je gaat patronen en tendensen ontdekken. Meestal zitten ze verder in de lijn en komt de representant van het lot van vader of moeder er nog bij. De opsteller helpt door de balans in het systeem - in samenwerking met de vraaginbrenger - weer terug te brengen, voor zover dat mogelijk is.


Horoscoop duiding: inzicht in de valkuil

In jouw horoscoop is veel te zien. Zo ook vier voorouderplaatsingen: Cheiron (de bekendste), Pholus, Nessus en Chariklo. Door de plaats van deze vier in de horoscoop herleidt de astroloog voorouderlijke thema's. Dit zijn altijd thema's waar veel potentie en kracht zit, maar waar je door de ervaringen in de familielijn in wordt tegengehouden. Dat kan beklemmend voelen, alsof je geen kant op kunt. Wéten welke thema's dit betreft, is relevant. Voorbeeld: bij Cheiron in het astrologische huis dat gaat over verantwoordelijkheid nemen, kan het zijn dat je makkelijk terugvalt in workaholisme om daar vervolgens keihard aan onderdoor te gaan. Een opstelling helpt je om deze thematiek te doorbreken, een astroloog geeft je inzicht in de thematiek, zodat je het gaat herkennen.


Astrologie en opstellingenwerk: combineren?

Astrologie en opstellingenwerk vullen elkaar aan waar het gaat om familiedynamieken en -patronen. Er zijn nog veel meer verbindingen te leggen. Zo staat de Maan voor de moeder en de Zon voor de vader. Huizen 4 en 10 staan voor de ouders. Hoewel horoscopen opstellen een prachtige vorm is, lijkt het volledig vermengen van de vakgebieden ons verwarrend. De keerzijde daarvan is dat het hoofdelijk wordt, terwijl dat het laatste is wat je wilt waar het gaat om verborgen dynamieken. Dus bij ons vullen astrologie en opstellingenwerk elkaar aan.


Voor breed inzicht in het thema waar je mee aan de slag wilt, vraag je een horoscoop duiding én een opstelling aan. Om zelf alvast een start te maken, download je ons gratis ebook.



Fabienne Peters en Bianca Blom: "Verborgen invloed van je familiesysteem onderzoeken? Laat opstellingen en astrologie je verrassen"

Comentários


De Verderkijkers in je inbox?

Inspiratie?
En als eerste weten wanneer de volgende workshop is?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om.

bottom of page